Thomas Brandartistiek leider

Thomas Brand – visueel kunstenaar met ervaring als lichtontwerper, filmmaker en animator. Disciplines die hij graag combineert in immersieve, interdisciplinaire projecten. Hij maakt beelden waarin de kijker, liefst letterlijk kan verdwalen, gebruikmakend van alles wat zijn arsenaal te bieden heeft.

Na het afronden van zijn studie aan de Hogeschool van Utrecht ging Thomas aan de slag voor verschillende theater- en filmprojecten. Deed hands-on ervaring op als technicus, decorontwerper, animator en filmmaker.

Werkte aan locatie theaterprojecten met stichting PampaLab, deed community arts ervaring op bij stichting FORMAAT en werkte aan immersieve voorstellingen met zijn eigen stichtingen Collectief KG en FuseWorks en volgde een opleiding filmregie aan de Amsterdam Filmshool. Dit heeft geresulteerd in veel hands-on ervaring in verschillende rollen, waardoor hij de tools heeft gekregen om out of the box te denken en comfortabel te werken en te communiceren in veel verschillende projecten. Thomas zoekt graag de uitdaging op en werkt op de grens van zijn kunnen om zo die grens elke keer iets op te rekken. Thomas heeft sindsdien als lichtontwerper voor verschillende projecten op locatie of in het theater gewerkt en werkte o.a. met Ronald Snijders en Patrick Nederkoorn. Werkte op locatie met Vis-a-Vis en Titia Bouwmeester. Werkte samen met Cat Smits Company aan meerdere korte poppen/poëzie films en videodecors. Werkte als video-regisseur aan het vertalen van de locatie theaterer naar live stream oa. bij dansgroep Movementalists, maakte visuals voor Theater Terra en Deep Bridge, coacht studenten in het gebruik van video in Project Brandt! aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, werkte als DOP aan verschillende korte films, regisseert zijn eigen korte films en werkt met zijn project KIEMGROND aan een serie multi-disciplinaire site-specific short films.

Sinds 2019 maakt Thomas samen met Jerzy Bielski vast deel uit van de Futurists waar hij werkte aan “Zamenhof Project: Breaking the Codes” (lichtontwerp) en “No-One Show” (DOP, animatie, postproductie en lichtontwerp), NONLine Opera (visual, filmregie, lichtonwerp) en werkt momenteel aan de VR-muziekfilm “A.” (D.O.P, animatie) en “Fish dance when they are not sleeping” in De Nationale Opera (visuals, lichtonwerp).

Team

Team

directeur
geluidskunstenaar
choreograaf
zakelijk leider
productieleider
communicatie en PR
zakelijk advies

Performers

zanger

Ilse Jobse

gebarenzanger
kostuumontwerper

Aleksej Ovsiannikov

acteur
blokfluitspeler

Pau Sola Masafrets

cellist

Dennis Massar

danser

Sharon Wesseling

danser

Ali Shafiee

acteur
zangeres
zangeres

Bestuur

secretaris
penningmeester

Kies een taal: