Jerzy Bielskidirecteur

Jerzy Bielski – componist, auteur van muziektheater en interdisciplinaire stukken met nieuwe media, installatieontwerper, performer. Hij creëert werken op het snijvlak van muziek, theater, hedendaagse dans, video, geluidskunst, VR en installatie, waarbij hij actuele sociaal-beschaving gerelateerde kwesties aanpakt. Bielski ontving een Gold Award op een van de grootste Nederlandse theaterfestivals, Amsterdam Fringe, voor zijn stuk not only FUTURISTS (2015) en was finalist van een internationale wedstrijd Danse Élargie in Seoul, S. Korea, voor het muziek-danstheaterstuk + – / , 1 = _ ; X% (2016) .

Zijn werk werd oa. Getoond bij: Dutch National Opera (Amsterdam), Muziekgebouw aan ‘t IJ (Amsterdam), SPRING festival (Utrecht), Tivoli Vredenburg (Utrecht), Amsterdamse Bostheatre, Danse Élargie festival (S. Korea), National Arts Festival (S. Africa), Festival de Royaumont (France), Museum of Contemporary Art Krakow (Poland), Warsaw Autumn (Poland), Café Oto (London), IGNM Bern (Switzerland), Stadsschouwburg Utrecht, Theatre Kikker, Brakke Grond, Het Huis Utrecht, WORM, BUMA, Orgelpark, Splendor (Netherlands), etc…

Bielski maakte negen voorstellingen van (experimenteel) muziektheater, waarvan vier geproduceerd door de Nederlandse stichting Futurists, waarvan hij de artistiek leider is, en nog eens vier in opdracht van Silbersee, Amsterdamse Bostheater, Gaudeamus en Orgelpark. Hij ontwierp en bouwde installaties en nieuwe unieke instrumenten (akoestisch en elektronisch) voor de andere zes voorstellingen. Als gastcomponist schreef hij muziek voor dertien theatervoorstellingen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Polen. Muzikaal heeft hij meegewerkt aan een paar dans- en filmprojecten. Hij is een leider van een 9-koppige hyper-prog-rockband Circuit, dat de Emerging Excellence Award ontving voor het album “Codes” (Londen). In 2017-2019 was Bielski een stipendant van het Fonds Podiumkunsten als “Nieuwe Maker” en een artist-in-residence bij de Nederlandse nieuwe muziekstichting Gaudeamus. Gedurende deze tijd reisde hij naar meer dan een dozijn hedendaagse muziek- en theaterfestivals in de Nederland, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Polen. Hij had individuele lessen bij Jenifer Walshe, Chaya Czernowin, Richard Ayres, Brian Ferneyhough, Frances Sanders, Rosalie Hirs, David Helbich en Jan Klata.

Jerzy Bielski (geboren in Białystok, Polen) woont in Amsterdam, Nederland. Hij studeerde af aan de Middlesex University in Londen (Jazzgitaar) en het Conservatorium van Amsterdam (Klassieke Compositie).

Team

Team

artistiek leider
geluidskunstenaar
choreograaf
zakelijk leider
productieleider
communicatie en PR
zakelijk advies

Performers

zanger

Ilse Jobse

gebarenzanger
kostuumontwerper

Aleksej Ovsiannikov

acteur
blokfluitspeler

Pau Sola Masafrets

cellist

Dennis Massar

danser

Sharon Wesseling

danser

Ali Shafiee

acteur
zangeres
zangeres

Bestuur

secretaris
penningmeester

Kies een taal: