Steun

Als u ons wilt helpen om de wereld een beetje beter te maken en bij wilt dragen aan voorstellingen die hoop bieden en mensen uit verschillende culturen, met diverse achtergronden en levenservaringen samenbrengen, doneer dan een bedrag of steun ons op een andere manier. Word deel van deze bijzondere gemeenschap.

Particulieren kunnen hun bijdrage aan een culturele organisatie met 1,25 vermenigvuldigen in hun aangifte inkomstenbelasting en deze aftrekken als gift. Dit geldt voor donateurs van organisaties met de status Algemeen Nut Beogende Instelling (culturele ANBI-status in het Nederlands), zoals Futurists. Bedrijven die vennootschapsbelasting betalen, kunnen 1,5 keer het bedrag van zo'n gift aftrekken in hun aangifte vennootschapsbelasting. Als culturele ANBI hoeft Futurists geen schenkbelasting te betalen over uw donatie, wat betekent dat ze het volledige bedrag mogen inzetten voor het creëren en realiseren van projecten en voorstellingen.

Voorbeeld:
Als u jaarlijks € 100,- doneert, kunt u dit bedrag verhogen tot 125% (de vermenigvuldigingsfactor). Dit betekent dat de totale aftrek € 125,- is. Bij het hoogste tarief van 52% geven de belastingautoriteiten € 65 voor elke € 100,-. Een gift van € 100,- kost u dus netto € 35.

Met een meerjarige schenking voor vijf jaar is de gift volledig aftrekbaar van uw inkomstenbelasting.

Om in aanmerking te komen voor belastingvoordelen, wordt de gift vastgelegd in een 'schenkingsovereenkomst' waarin de donateur zich verbindt om een vast bedrag in ten minste vijf jaarlijkse termijnen te doneren. Hoe meer u zich verbindt, hoe groter het belastingvoordeel.

Voor meer informatie over giften en fiscale voordelen, raadpleeg de website van de Nederlandse Belastingdienst of neem contact op met onze zakelijk leider via [email protected]

Help ons prachtige ervaringen voor het publiek te creëren en word onderdeel van onze community door te doneren op ons rekeningnummer: NL42 INGB 0009 1623 69, onder vermelding van “YES”.

Ontzettend bedankt aan iedereen die onze organisatie steunt, zelfs met een klein bedrag! Het maakt echt een groot verschil.

Kies een taal: